Guide Michelin – världens bästa restauranger

Om du är matintresserad så måste du försöka besöka en restaurang som har Michelinstjärna. I guide Michelin kan du ta reda på vilka världens bästa restauranger är. För att förstå lite vad de olika stjärnorna betyder ska vi guida dig. Restauranger kan alltså få en, två eller som mest tre stycken stjärnor från Michelin. Att ens få vara med i guide Michelin anses vara en enorm bedrift, att få en stjärna är ännu större. En restaurang som får en stjärna av guide Michelin anses vara ”en mycket bra restaurang i sin kategori”. Två stjärnor betyder ”utomordentlig matlagning, värt en omväg”. Får en restaurang tre stjärnor av guide Michelin innebär det ”exceptionellt bra kök, värt en egen resa”.

Tre stjärnor från guide Michelin är dock väldigt ovanligt och får en restaurang det kan de räkna med framgångar och succé resten av sin karriär. Michelinstjärnor ges även ut till kockar och bättre betyg kan man i restaurangvärlden verkligen inte få. Trots att man kanske inte tänker sig Sverige som ett spännande land rent kulinariskt, har vi faktiskt en hel del stjärnor i guide Michelin. I Stockholm har vi nio stycken restauranger med Michelinstjärnor. I Malmö finns tre stycken och i Göteborg sex stycken. Tyvärr finns ingen restaurang i Sverige med tre stjärnor, dock har vi tvåstjärniga restauranger i Stockholm – Mathias Dahlgrens Matsalen, Frantzén och Oaxen Krog.

Besök restaurangen i guide Michelin

Att besöka en restaurang med stjärnor i guide Michelin är verkligen en upplevelse. Dock får du räkna med att priserna är högre än övriga restauranger och det gäller att boka långt i förväg. För att en restaurang ska få Michelinstjärnor krävs mer än bara perfekt mat. Det är helhetsupplevelsen som räknas, alltså måste även personal vara trevlig, toaletter vara fina och själva inredningen ska vara tilltalande. Förutom i Sverige finns det mängder av restauranger runtom i världen som har Michelinstjärnor. För dig som gillar sushi finns världens bästa sushirestaurang i Tokyo, i en tunnelbana.

Guide Michelin tar mer än bara maten i beräkning